Директорът на Централното разузнавателно управление (ЦРУ) на САЩ Майк Помпейо потвърди обвиненията

...
Директорът на Централното разузнавателно управление (ЦРУ) на САЩ Майк Помпейо потвърди обвиненията
Коментари Харесай

Директорът на ЦРУ потвърди обвиненията за руска намеса в президентските избори в САЩ

Директорът на Централното разследващо ръководство (ЦРУ) на САЩ Майк Помпейо потвърди обвиненията за съветска интервенция в американската предизборна кампанияминалата година, макар новите опровержения на съветския държавен глава Владимир Путин, повторени от президента Доналд Тръмп, съобщи Агенция Франс Прес, представена от БТВ.

Вчера, след срещата на двамата водачи във Виетнам, Тръмп приказва просторно за опроверженията, направени от Путин, и сподели че му има вяра.

Директор Помпейо обаче „ поддържа, както постоянно е правил, заключенията в отчета на разузнаването от януари 2017 година за съветска интервенция в американските президентски избори “, гласи официално съобщение на Централно разузнавателно управление на САЩ, обещано на телевизия Си Ен Ен часове след изказванията на Тръмп.

„ Заключенията на разследващите служби за интервенция на Русия не са се трансформирали “, се споделя в официалното съобщение, оповестено от малкия екран.

Изявленията на Тръмп разгневиха депутати от Демократическата партия.

Конгресменът Адам Шиф сподели, че „ президентът не може да заблуди никого. Той знае, че руснаците са се намесили. Той знае, че е спечелил на ръба на бръснача и че е изгубил по брой на подадените за него гласове “, добави Шиф.

Впоследствие, на конференция в Ханой, Тръмп съобщи, че съгласно него Путин в действителност има вяра, че Русия не се е намесвала в президентските избори в Съединени американски щати. Той обаче уточни и че има вяра на личните си разследващи служби.

„ Вярвам, че той е уверен, че Русия не се е намесвала в изборите – сподели Тръмп. – Що се отнася до това дали аз го имам вяра, аз съм с нашите организации. Сега те са ръководени от свестни хора и аз доста мощно им имам вяра “.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР